NOTIFICACIO DEL BISBE DE MALLORCA

Carta del Bisbe de Mallorca als rectors de les parròquies, preveres i diaques amb càrrec pastoral i responsables de llocs de culte de Mallorca

NOTIFICACIO DEL BISBE DE MALLORCA

Als rectors de les parròquies,
preveres i diaques amb càrrec pastoral i responsables de llocs de culte de Mallorca

Benvolguts en el Senyor,
Amb el ressò festiu del dia de Nadal i les felicitacions que encara estam compartint, em plau posar-me de nou en contacte amb vosaltres pel motiu de les mesures i recomanacions que les autoritats polítiques i sanitàries ens han fet arribar i que hem d’assumir en allò que afecta les esglésies, els llocs de culte, celebracions i activitats pastorals.
Les mesures que tenim des de fa temps segueixen ben igual, mascaretes, distàncies i rentat de mans, com les que fan referència a l’aforament a les esglésies i llocs de reunió, l’hora del toc de queda, i les recomanacions litúrgiques, comunió en la mà, ús del gel i neteja de mans i d’utensilis durant la celebració.
El canvi prové de la restricció als bars i restaurants (han de tancar a les 18:00), al comerç no essencial (han de tancar a les 20:00), més restriccions als aforaments dels aparcaments de les grans superfícies, les reunions familiars (màxim de 6 persones només de dos nuclis familiars).
A les esglésies i llocs de culte ens afecta la restricció de les 20:00, ens afecta en tant que es recomana que en aquesta hora tothom sigui a casa. Afecta les celebracions i activitats pastorals que coincideixen amb aquesta hora o, previsiblement, en aquesta hora no hauran acabat. Per tant es recomana, avançar aquells horaris de celebracions (especialment funerals) afectats per aquesta mesura. Senzillament, tinguem-ho present,
ja que es tracta de col·laborar amb tot el possible oferint la nostra responsabilitat, per tal d’evitar nous contagis i que la malaltia continuï estenent-se.
Esper que, en un esforç col·lectiu, seguirem mantenint totes les mesures de prevenció i cautela en tot allò que depèn de nosaltres com a responsables de les esglésies, edificis parroquials i llocs de culte, al mateix temps que aprofit l’avinentesa d’aquest comunicat per agrair-vos de tot cor l’esforç que estau fent a l’hora d’acollir i ajudar a les persones, especialment els qui passen per situacions més difícils i viuen amb més
precarietat humana, espiritual i econòmica.

Que el nou any de 2021 que estam a punt  de començar vingui amb millors condicions i tots hi cooperem essent més i més responsables.
Amb tot el meu afecte, rebeu una abraçada fraternal.
+ Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe de Mallorca

You may also like...